Peter Hess®-klankmassage

Bij een klankschaalmassage ligt u gekleed op een massagetafel (ik vraag u alleen riem, sieraden en schoenen uit te doen). Er worden klankschalen op en rondom het lichaam geplaatst. Door zacht aanslaan worden de klankschalen in trilling gebracht. Door de zacht vibrerende trillingen van de klankschalen ontstaat een diepe ontspanning. Dit maakt het mogelijk om o.a. stress, angst, zorgen en twijfel los te laten.

We kunnen weer in contact komen met onze werkelijke behoeften en innerlijke wijsheid. De aandacht richt zich naar binnen. Even helemaal bij jezelf komen. Malende gedachten komen tot rust en onze ziel krijgt ruimte voor ontplooiing. Lichaam en geest komen weer in balans. Als de mens met zichzelf en zijn omgeving in ‘samenklank’ is, dan is hij in staat zijn leven vrij en creatief vorm te geven, en de energie voor de opgaven van alledag groeit.

Doordat ons lichaam voor 75% uit water bestaat zetten de trillingen van de klankschalen zich makkelijk voort door heel het lichaam. Denk maar aan wat er gebeurt als je een steentje in het water gooit: er ontstaan kringen die zich over heel het wateroppervlak verspreiden. Klankschaalmassage ondersteunt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het nodigt het lichaam uit tot o.a. ontspanning, loslaten van blokkades/spanning, meer energie, betere balans tussen lichaam en geest, verbeterde nachtrust.

Bij een Peter hess® klankschaalmassage wordt u alleen aangeraakt door de klankschalen en niet door de masseur of masseuse.

Al ruim dertig jaar wordt de Peter hess®-Klankmassage wetenschappelijk begeleid en in de praktijk doorontwikkeld. De Peter hess®-Klankmassage geldt wereldwijd als de standaardmethode voor de klankmassage. Dat betekent dat de inhoud van de opleiding tot Peter hess®-Klankmasseur op de hele wereld gelijk is, ongeacht waar deze plaatsvindt. Een klankschaal is een schaal die vervaardigd is uit een legering van metalen. De klankschalen voor de Peter hess®-Klankmassage worden onder Duitse supervisie in Nepal gemaakt. Alle schalen worden gecontroleerd. Alleen goedgekeurde schalen komen in de handel. Op de website van de Nederlandse Peter hess® Academy kunt u meer informatie vinden.