Klankontspanning volgens de soundfulness methode

Een klankontspanning is een heerlijk moment voor jezelf. Je ligt op een matras en laat de klanken en geluiden bij je binnen komen. Ervaar hoe dat invloed heeft op je lichaam, geest en ziel. Klank heeft de kwaliteit om emoties in beweging te zetten. Hierdoor ontstaat ruimte om het los te laten waardoor energie weer gaat stromen. Het dagelijks leven is even wat verder weg, er is geen besef van tijd en je hoeft even helemaal niets. De klanken hebben een ontspannende werking en geven je innerlijke rust. Ik maak o.a. gebruik van klankschalen, regenbuis, oceaandrum, gong en koshi. Er zijn matrassen om op te liggen en er zijn voldoende kussens en plaids aanwezig. Als je er de voorkeur aan geeft om je eigen kussen/plaid mee te nemen kan dat natuurlijk ook. Ik werk met kleine groepjes van 5-6 personen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is aanmelden verplicht.

Is een van de volgende situaties voor u van toepassing vermeld dat dan bij opgave of neem even contact met me op zodat ik daar met de klankontspanning rekening mee kan houden: pacemaker, hartritmestoornissen, zwangerschap korter dan 3 maanden, trombose, epilepsie, traumatische ervaring.

In de volgende situaties kunt u beter geen gebruik maken van de klankontspanning: wanneer u door psychiatrische problemen moeite hebt om in het “hier en nu” te blijven, wanneer u psychose gevoelig bent, schizofrenie, borderline, ernstige fobieën.